09-11-09

08 11 2009 les 4 cimes du pays d'herve

Zondag 6u30 liep de wekker af. Vandaag stond een d'r zwaarste lopen van Belgie op het programma. Les 4 cimes du pays d'Herve. Een wedstrijd over 33km met de ene helling volgend op de andere. Iets voor achten had ik afgesproken met Nick Rosseel en Gert Luyckx om naar het land van Herve af te reizen. Om 11u15 werd de wedstrijd op gang geschoten en ik was er eigenlijk niet echt gerust in. 33 kilometer leek mij gezien mijn huidige vorm en mijn verkoudheid van de voorbije week net iets teveel van het goede. Toch zaten we onmiddelijk goed in het ritme. De eerste kilometers werden afgelegd in precies 12km per uur. Na enkele kilometers zaten we daar zelfs net boven. Het liep vlot voor mij tot kilometer 23, dan voelde ik dat ik mijn tempo diende aan te houden en dat ik vandaag geen zotte dingen moest doen of dat ik de rekening zou gepresenteerd krijgen de laatste kilometers. Dat deed ik en de laatste kilometers haalde ik op mijn tempo zelfs nog vele lopers in die de laatste hellingen moeilijk verteerden. Mijn doel was de wedstrijd uitlopen zonder stappen op de hellingen en dat is mij gelukt. Ik finishte in 2u51min 11seconden. Na het lopen babbelden we in de lokale feestzaal nog even na genietend van een welverdiende 'val dieu' en over één ding waren we het eens 'het was zwaar geweest'.

21:30 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Les 4 cimes ( 2e de keer meegelopen ) Hallo,
Ik was op 08/11/09 ook aanwezig in Battice. Ik ben dan ook rond 2u53min binnengekomen. Deze loop is mooi maar inderdaad ook zwaar. Door het continue heuvel op & af lopen is het niet altijd makkelijk om een regelmatig tempo vast te houden. De laatste 5 kilometers kreeg ik het wat moeilijker maar heb toch geprobeerd om hetzelfde tempo vol te houden. De bevoorrading vind ik wat magertjes maar voorts is dit een loop die elk jaar op mijn programma blijft staan.

Gepost door: Glen | 10-11-09

Battice Ondanks de gezondheidsperikelen toch een heel mooi resultaat. Wij hebben ons ook kostelijk geamuseerd. Ik vind het een schitterende organisatie. De bevoorrading onderweg was misschien wel magertjes maar wat wil je met een inschrijvingsgeld van NUL euro. Wij komen volgend jaar zeker terug.

Gepost door: harmsie | 10-11-09

zwaar Even zwaar of een marathon ,zij maar zeker,aan de pijnlijke spieren te voelen wel!!
Nogmaals bedankt voor de uitnodiging
twas de moeite meer dan waard !!

Gepost door: nick rosseel | 10-11-09

karakter ondanks de niet speciefieke voorbereiding en de verkoudheid van de laatste week, liep je toch mooi uit... Volgende keer is 't aan mij om te rijden. Misschien bij de kerstcorrida van deerlijk :-)

Gepost door: gert | 12-11-09

De commentaren zijn gesloten.