30-08-09

Week 17/18 Dwars door Grijsloke

De voorlaatste trainingsweek werd een rustige trainingsweek met maar 4 trainingen waaronder één wedstrijd ter voorbereiding nl. Dwars door Grijsloke op zaterdag. Deze wedstrijd werd in de planning opgenomen omdat er naar het schijnt enkele hellingen in zitten. Na het lopen van deze wedstrijd kan ik dit enkel maar beamen. Doordat er drie rondes (1 kleine en 2 grote) dienden afgelegd te worden was dit wel een wedstrijd die door de toeschouwers goed gevolgd kon worden. Bij de start had ik me voorgenomen er een goede training van te maken en wat op reserve te lopen. Toen het startschot klonk was ik echter meteen weg en merkte ik dat ik wat vlug liep voor de eerste kilometer. De eerste kleine ronde en de eerste grote ronde werd er een mooi tempo gelopen zonder echt in het rood te gaan. Bij het ingaan van de derde ronde hoorde ik enkele lopers naderen. Voor mij het sein om een tandje bij te steken en iets te verdapperen. Enkele kilometers verder hoorde ik niemand meer in de rug maar zag ik nog enkele lopers in het bereik. Hierdoor bereikte ik de finish in 1u09min 36 sec. Tevreden al vraag ik mij af wat de juiste afstand van deze 10 mijl was. De gps toonde 16.4km, de gemiddelde tijd op de uitslagenlijst is berekend op 16.459m. Volgens mij was deze 10 mijl dus net iets meer dan 16km095m. Na de wedstrijd kwam ik nog bloggers Gert Luyckx en Cremke tegen. Er werd nog even reclame gemaakt voor Deinze - Bellem een halve marathon die echt de moeite waard moet zijn ergens halverwege november. Vandaag stond dan nog een uitlooptraining van 22 km op het programma. En in tegenstelling tot gisteren liep het van geen meter. Te veel getraind, gisteren te diep geweest. Hoe dan ook had ik volgende week ma,di en wo trainingen gepland ik denk er nu sterk aan maandag een extra rustdag in te lassen. Deze week werden 71 km afgehaspeld.

17:04 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-08-09

Week 16/18 voorbereiding Jungfrau Marathon

De marathon komt nu wel erg dichtbij. Deze week werd een week met 5 rustige trainingen waarbij ik in tegenstelling tot de vorige weken nooit in het rood ging. Di 10km wo 16km Do 12km vr 10 en zo 37km. 85kilometer werd er afgelegd waarvan de hoofdnoot op zondagmorgen. Toen stond er lsd op het programma van 37 kilometer. Het werd alweer een tocht langs de leie van bavikhove naar wevelgem en terug. Er werd echt traag gelopen zodoende dat ik na 3u33 minuten lopen nergens geen last had en gerust nog een stuk verder kon. Eindelijk eens een long slow distance ook werkelijk slow (10,4 km/u) kunnen lopen. Week 17 kondigt zich ook rustig aan met 3 trainingen waaronder komende zondag nog eens 25 km en zaterdag nog eens een wedstrijd met dwars door Grijsloke.

18:13 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-09

Week 15/18 Le géant de provence

DSCN1992-copy_editedWeek 15 van de voorbereiding werd een week in de provence. Zalig. Zon, bergen, zwemmen,wijn en veel tijd voor het gezin. Toch werd er ook even tijd gemaakt voor het lopen aangezien de jungfrau nu toch wel heel dichtbij komt. Week 14 werd afgesloten op zondag met een 10 kilometerloop naar het dorpje mollans en terug met op de terugweg de col de veau (386m). Maandag werd nogmaals 10 kilometer afgelegd naar het dorpje veau ook met enkele kleinere hellingen. Dinsdag werd een gecombineerde loop van 16,610m naar veau en naar mollans met weer die verduivelde col de veau. Woensdag werd er extra vroeg opgestaan want nu zou de mont ventoux belopen worden. Reeds enkele dagen had ik deze berg van ver bestudeerd aan het zwembad. En van veraf zag het er te doen uit. Ik vertrok vanaf de bekende waterput in Bédoin en de eerste acht kilometers waren zalig. Enkele wieltertoeristen passeerden me en riepen me succes toe. Enkelen vroegen me of ik echt tot boven wilde lopen. Na een kilometer of zes kwam ik in het bos. En nu was de leute over. Nog een kilometer of twee kon ik de hellingen (en ook enkele coureurs) overwinnen maar dan kreeg ik het heel moeilijk. Lopen, wandelen en terug lopen, wandelen en terug lopen. Zo geraakte ik bij het chalet Renard na 15 km. De eerste kilometers na chalet renard, het begin van het maanlandschap werd er terug vlot gelopen, misschien mede door de fotograaf van dienst, maar dichter en dichter bij de top werd het weer zwaar met lopen, wandelen, lopen. De top werd bereikt na 2u 31min (21km 600m). Volgend jaar gaat die tijd eraan!Vrijdag werd nog een serieuze trailtraining in de bergen afgewerkt 17,7km met 970 hoogtemeters, 1u 54minuten was ik onderweg. Vandaag werd dan terug op de begane grond gelopen 28kilometer van bavikhove naar wevelgem en terug. 93kilometer 700 werd afgelegd deze week.

19:48 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-08-09

Week 14/18 Tiegem Kluisberg Tiegem

Na een rustige vorige week de kilometers terug wat opgedreven. Ma 10km, di 20km, wo 20km en do 32,350m. Donderdagmorgen nog eens een dertiger gelopen van tiegem met eerst de beklimming van de tiegemberg, naar en over de kluisberg terug naar Tiegem met nogmaals de beklimming van de tiegemberg. Lastig jong in zo,n weer (+ 30°). Tevens was het de eerste test van mijn camelbak, zodoende had ik 2 liter water bij me wat bij deze temperaturen geen overbodige luxe was. 3 uur en 4 minuten waren er nodig om de 32km 350meter te overbruggen met een ferm dipje vanaf kilometer 28. Nu twee rustdagen en dan zondag nog eens 10 kilometer zodat het kilometertotaal deze week op 92 kilometer staat.

17:11 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Week 13/18 Rustige week

Eindelijk tijd gevonden om mijn blog bij te werken. Wat kan vakantie toch druk zijn. Week 13 werd een rustige week met 5 trainingen en 57 kilometer.

17:06 Gepost door dominiek in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |